Please enable JS

Productieleider / Voorman

Productieleider / Voorman

Solliciteer

Vacature Productieleider / Voorman (M/V), (Fulltime) 

Ben jij die mens- én procesgerichte leidinggevende? Heb je een passie voor techniek? Word dan Voorman bij RAVO!

Wat ga je doen?
In de functie van voorman geef jij leiding aan zo’n 25 assemblagemonteurs op de eind-montagelijn binnen onze productieafdeling. Je geeft op een verbindende wijze leiding aan de inplanning, uitvoering, voortgang en optimalisatie van de dagelijkse werkzaamheden en je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse output – zowel kwalitatief als kwantitatief – van de eind-montagelijn. Deze montagelijn is het meest cruciale en output- bepalende onderdeel van ons productieproces. Naast de dagelijkse aansturing van jouw team werk je nauw samen met 4 collega-voormannen en de lijncoördinator van je montagelijn. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor een efficiënt en op elkaar afgestemd productieproces.

Als voorman heb jij de volgende hoofdtaken:

 • Je draagt zorg voor de kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting van jouw team alsmede de operationele personeelsplanning, rekening houdend met de vaardigheden van de medewerkers en noodzakelijke bezetting op de verschillende productiestappen.
 • Je bewaakt en realiseert de productiedoelstellingen volgens het productieplan. Waarborgt daarbij de geldende werkmethodieken en -processen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid;
 • Je stemt af met afdelingen als het bedrijfsbureau, magazijn, inkoop, productie-engineering en kwaliteitscontrole voor een optimaal en gestructureerd productieproces;
 • Je creëert en stimuleert binnen je team en samen met je collega-voormannen een cultuur van continu verbeteren, initieert initiatieven voor procesverbeteringen en draagt zorg voor succesvolle implementatie.

Naast deze taken is het van belang dat jij de mensen in je team optimaal laat functioneren. In dat kader ben jij iemand die zorgdraagt voor duidelijke communicatie en constructieve feedback. Als leidinggevende kan jij zowel een luisterend oor bieden als ook motiveren en instrueren. Omdat jij de ontwikkeling van je medewerkers belangrijk vindt heb jij hier regelmatig gesprekken over met je team.
Als team werk je samen met de overige voormannen onder leiding van de Operations Manager aan wie je rapporteert.

Wie zoeken wij?
Als voorman heb je het volgende ideale profiel:

 • Een afgeronde technische opleiding op MBO-niveau;
 • Meerdere jaren kennis én ervaring in een leidinggevende functie bij seriematige productieprocessen, bij voorkeur klantorder gestuurd en van technisch hoogwaardige producten;
 • Kennis én ervaring op het gebied van moderne productieverbetertechnieken zoals LEAN Manufacturing;
 • Een goede beheersing van de diverse Microsoft Office-programma’s.

Naast deze zaken is je persoonlijkheid uiteraard minstens zo belangrijk. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je inspirerend en coachend leiding geeft. Van nature ben je iemand die graag zaken verbetert in samenwerking met ondersteunende afdelingen. Tot slot pas je goed binnen de no-nonsense bedrijfscultuur van RAVO als je een prestatiegerichte teamspeler bent die graag een stap extra zet voor zijn mensen en de levering van het beste product.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een uitdagende baan binnen een technisch, innovatief, succesvol en sterk groeiend bedrijf. Waarom werken bij RAVO?

 • Een uitdagende baan met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
 • Werken bij de marktleider op het gebied van zeer geavanceerde straatveegmachines;
 • Deel uitmaken van een team gepassioneerde collega’s die RAVO op een nog hoger niveau willen brengen;
 • Ruime mogelijkheid tot het volgen van training en opleiding;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor wie ga je werken?
RAVO B.V. heeft fabricagelocaties in Alkmaar en Heerhugowaard en is onderdeel van de Franse multinational Fayat Group. RAVO is internationaal marktleider en de toonaangevende organisatie op het gebied van het ontwikkelen, produceren en verkopen van kwalitatief hoogwaardige compact straatveegmachines. Bij RAVO komen techniek, logistiek, innovatie en commercie samen en werken wij met een enthousiaste gemotiveerde groep van zo’n 250 medewerkers aan ons product. Wie een RAVO veegmachine gebruikt, weet dat de openbare ruimte superieur gereinigd wordt. Onze klanten, de operators, wagenparkbeheerders én de medewerkers van ons bedrijf zijn trots op RAVO. Waarom? Omdat RAVO voor zoveel meer staat dan een schone straat alleen. Het creëert een omgeving waarin onverschilligheid en verwording geen kans krijgen. Zo dragen wij bij aan gezondere leefomstandigheden en een beter welzijn.

Solliciteren en/of vragen?
Sollicitaties kunnen per e-mail gericht worden aan Teun van Wijngaarden – Recruiter - via T.vanWijngaarden@ravo.fayat.com. Voor vragen over de functie kan je ook contact opnemen met Teun, via 072 – 567 32 32.
Interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct!

 
Acquisitie op basis van deze vacature is niet gewenst.

 

`

Solliciteer