Please enable JS

Over Ons

Over Ons

Eind jaren ‘60 van de vorige eeuw vond in de Verenigde Staten een spraakmakend wetenschappelijk experiment plaats dat internationaal bekend werd onder de naam ‘broken glass theory’. Het uitgangspunt was de vraag wat er gebeurt als je een auto zonder kentekenplaat en met de motorkap open onbeheerd in een welgestelde voorstad plaatst. Het antwoord: helemaal niets.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Maar met een ingeslagen raam, zo blijkt, valt deze auto vrijwel meteen ten prooi aan vandalisme. Zelfs in een keurige buurt. Het principe dat toen werd blootgelegd is later op tal van manieren bewezen. Hoe snel wordt een situatie van kwaad tot erger? Heel snel.

Superieur geregeld
Met deze wetenschap kijk je ook anders naar de veegmachines van RAVO. De technische kwaliteiten zijn onomstreden in de markt; wie een RAVO veegmachine gebruikt, weet dat de openbare ruimte superieur gereinigd wordt. Maar een RAVO veegmachine doet meer. Het heeft invloed op ons gedrag. Zij creëert een omgeving waarin verval geen kans krijgt. Een omgeving waarop mensen zuinig willen zijn en waar het fijn is om te leven.

Duurzamere wereld
Kortom, RAVO veegmachines dragen bij aan gezonde leefomstandigheden en een beter welzijn. De revolutionaire HYGiON is daar in meer dan één opzicht het toonbeeld van. Dankzij een uniek en gepatenteerd filtersysteem op basis van positieve ionisatie (SAIGA Particle System) wordt de luchtstroom in de HYGiON gezuiverd van fijnstof en de uitstoot ervan naar buiten toe tot praktisch nul gereduceerd. Schone lucht in de stedelijke omgeving. Het onderstreept niet alleen het innovatieve vermogen van RAVO, maar ook onze betrokkenheid bij een duurzamere wereld. Bovendien zijn de RAVO veegmachines bijna 100% recyclebaar.

Zero emissie
Naast de revolutionaire en unieke fijnstof-filtersysteem van de HYGiON, die voor schone lucht zorgt, heeft RAVO ook veegmachines in haar pakket op LPG en benzine. En sinds kort ook nog eens 100% elektrisch aangedreven veegmachines. 

Sterk in de informatiesamenleving
Grotere concentraties van mensen en nieuwe technologieën veranderen definitief het karakter van onze stedelijke gebieden. Zij ontwikkelen zich tot intelligente gemeenschappen oftewel smart cities, waarin alles met alles verbonden is en nieuwe informatiestromen ontstaan, die de levenskwaliteit bevorderen alsmede de stedelijke organisatie en het beheer.

Trots op RAVO
In dat moderne straatbeeld past RAVO bij uitstek. Zij geeft onder meer invulling aan de informatiesamenleving met haar hoogwaardige multifunctionele, interactieve controlesystemen (iSystem). Met het verzamelde R&D-vernuft kan ze mee in het tempo waarin de high-tech toekomst vorm krijgt. Onze klanten; de operators, wagenparkbeheerders, stedelijke beleidsmakers en andere functionarissen, maar ook de medewerkers van ons bedrijf zijn trots op RAVO. Waarom? Simpel. Omdat RAVO voor zoveel meer staat dan een schone straat alleen.

Our story
De geschiedenis van RAVO is terug te voeren tot 1964. Maar het krijgt pas echt een gezicht wanneer Karel van Raaij in 1968 directeur wordt en zijn eerste veegmachine ontwikkelt, de ILP 4000. De toon is gezet. Vanaf dat moment maakt RAVO (een samentrekking van Van Raaij Voertuigen) furore met straatveegmachines die tot de absolute A-categorie behoren en groeit het bedrijf in dit segment uit tot marktleider. Met nieuwe typen veegmachines voelt RAVO de tijdsgeest steeds weer perfect aan. Zij worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in Alkmaar. Een combinatie van hoogstaande R&D en ouderwets Nederlands vakmanschap. Het heeft RAVO tot een van de sterkste merken in de reinigingswereld gemaakt. Sinds 2009 maakt RAVO onderdeel uit van de Fayat Group.

In 2017 is Fayat Environmental Solutions opgericht; een divisie van de Fayat Group. De veegmachinefabrikanten Mathieu uit Frankrijk, RAVO uit Nederland en Scarab uit het Verenigd Koninkrijk vormen samen de Fayat Environmental Solutions en leveren we een toonaangevend totaalpakket aan veegmachines en diensten in alle soorten en maten. Fayat Environmental Solutions behoort tot één van de grootste spelers in de veegmachine-industrie.