Please enable JS

Production Engineer

Production Engineer

Solliciteer

Vacature Production Engineer (M/V), 32-40 uur

Ben jij analytisch én communicatief? Kan jij een brug vormen tussen Engineering en Productie? Word Production Engineer bij RAVO in Alkmaar!

 

Wat ga je doen?
In deze functie draag jij zorg voor het verder professionaliseren van de productieomgeving en het optimaliseren van de productieoutput. Jij speelt een cruciale rol bij het inrichten van het lijnproces binnen de productie. Mede door in een vroeg stadium van het ontwikkelproces mee te denken richting een ontwerp voor seriematige bouw. Dit geldt zowel voor nieuwe als bestaande producten.

Als Production Engineer heb jij de volgende hoofdtaken:

 • Het signaleren en initiëren van optimalisatiemogelijkheden van productieprocessen en productiemethodes;
 • Je levert een proactieve bijdrage aan het meten en rapporteren van productieprestaties;
 • Het opstellen en doorvoeren van nieuwe werkwijze bij het in productie nemen van nieuwe producten;
 • Het opstellen en doorvoeren van nieuwe werkwijze bij wijzigingen in bestaande producten;
 • Het zichtbaar aanwezig zijn op de werkvloer ter motivatie en overtuiging in verbetertrajecten.

Binnen deze functie werk je nauw samen met een kleine 10 andere collega’s binnen de afdeling Operation Control. Je rapporteert hierbij aan de Manager Operations Control. Daarnaast sta je in nauw contact met Engineering en Productie.

Wie zoeken wij?
Als Production Engineer heb je het volgende ideale profiel:

 • HBO werk- en denkniveau met aantoonbare technische kennis;
 • Ervaring in een soortgelijke functie waarbij je werkt aan optimalisatie binnen lijnproductie;
 • Aantoonbare ervaring op het werken met 5S, Lean Six-Sigma;
 • Kennis van SAP, PLM systemen en PRO-E (of vergelijkbaar CAD systeem)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en Engels.

Naast deze zaken is je persoonlijkheid uiteraard minstens zo belangrijk. In je rol als Production Engineer is analytisch en planmatig werken essentieel. Dit combineer je met het vermogen om op een constructieve manier mensen tot verandering te bewegen. Je bent iemand die proactief en kwaliteitsgericht werkt waarbij je goed in staat bent om tot de juiste prioriteiten te komen. Tot slot pas je goed binnen de bedrijfscultuur van RAVO als je een leergierige teamspeler bent.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een uitdagende baan binnen een succesvolle internationale organisatie. Waarom werken bij RAVO?

 • Werken in een complexe technische omgeving met aandacht voor nieuwe technieken;
 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid en afwisseling;
 • Ruime mogelijkheid tot het volgen van training en opleiding;
 • Een filevrije werkomgeving in regio Alkmaar.

Voor wie ga je werken?
RAVO B.V, met haar hoofdkantoor in Alkmaar en onderdeel uitmakend van de Franse multinational Fayat Group, is een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van het ontwikkelen, produceren en verkopen van kwalitatief hoogwaardige compact straatveegmachines. Wie een RAVO veegmachine gebruikt, weet dat de openbare ruimte superieur gereinigd wordt. Maar een RAVO veegmachine doet meer. RAVO heeft invloed op ons gedrag. Het creëert een omgeving waarin onverschilligheid en verwording geen kans krijgen. Een omgeving waarop mensen zuinig willen zijn en waar het fijn is om te leven. Kortom, RAVO veegmachines dragen bij aan gezonde leefomstandigheden en een beter welzijn. Onze klanten; de operators, wagenparkbeheerders, stedelijke beleidsmakers en andere functionarissen maar ook de medewerkers van ons bedrijf zijn trots op RAVO. Waarom? Simpel. Omdat RAVO voor zoveel meer staat dan een schone straat alleen. Bij RAVO komen logistiek, techniek, creativiteit en commercie samen en werken wij met een enthousiaste gemotiveerde groep van zo’n 200 medewerkers aan ons product.

Solliciteren en/of vragen?
Sollicitaties kunnen, per e-mail of www.werkenbijravo.nl, gericht worden aan Teun van Wijngaarden (Recruiter) via jobs@ravo.fayat.com. Teun is bij vragen ook telefonisch bereikbaar via 072 – 567 32 32.

Acquisitie op basis van deze vacature is niet gewenst.Solliciteer