Please enable JS

Product Manager Parts

Product Manager Parts

Solliciteer

Vacature Product Manager Parts (M/V), (Fulltime) 

Kent Life Cycle Management geen geheimen voor jou én ben je van nature proactief / zelfstartend? Word Product Manager Parts bij RAVO in Alkmaar!

 

Wat ga je doen?
Als Product Manager Parts krijg jij de uitdagende taak om het parts beleid van RAVO verder vorm te geven. Het doel hierbij is om tot een aantrekkelijk en concurrerend parts portfolio te komen voor de binnen- en buitenlandse dealers en eindklanten van RAVO. Hiermee krijgen dealers en klanten toegang tot originele RAVO onderdelen. Als Parts Product Manager heb je een veelzijdige baan waarbij je voor het gehele proces van levenscyclusbeheer tot productplanning en het maken van een forecastsysteem verantwoordelijk bent.

Als Product Manager Parts heb jij de volgende hoofdtaken:

 • Het beheren van parts vanuit Life Cycle Management;
 • Het onderhouden van de bestaande portfolio en het creëren van nieuw aanbod;
 • Het initiëren en uitvoeren van beleid op het gebied van strategic pricing en parts forecasting;
 • Het uitvoeren van benchmarks (in samenwerking met dealers / Parts Manager) voor een concurrerende prijsstelling;
 • Het opstellen van prijslijsten voor parts;
 • Het monitoren en rapporten van KPI’s en resultaten vanuit de webshop
 • Contact met interne afdelingen en dealers voor wat betreft productvragen en voorraad- en inkoopbeheer;
 • Het nemen van initiatief voor blijvende verbeteringen in het parts proces.

In deze functie werk je nauw samen met de Parts Sales Manager. Ook heb je regelmatig contact met andere afdelingen als Sales, Marketing, Product management, Engineering, Logistiek en Inkoop.
De vacature is ontstaan vanuit groei/uitbreiding. Het betreft een nieuwe functie binnen RAVO die jij, uiteraard met goede begeleiding, vorm mag gaan geven.

 

Wie zoeken wij?
Als Product Manager Parts heb je het volgende ideale profiel:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, met een opleiding in de richting van Logistiek of Techniek;
 • Enige jaren ervaring op het gebied van Product Management met Parts als specialisme;
 • Je bent een expert in Excel en als pré heb je kennis van SAP en overige Office pakketten (Access)
 • Goede schriftelijke en mondelingen vaardigheden in Nederlands en Engels;

Omdat het een nieuwe functie is binnen RAVO herken jij jezelf als zelfstandig en proactief. Daarnaast schakel je makkelijk tussen strategische en operationele taken. Ben jij verder gestructureerd, accuraat en voel jij je prettig met het werken in Excel en ander softwarepakketten? Dan is dit jouw baan!
Tot slot pas je goed binnen de bedrijfscultuur van RAVO als je een leergierige teamspeler bent, die graag een stapje extra zet voor collega’s en een goed resultaat.

 

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een uitdagende, veelzijdige baan binnen een succesvolle internationale organisatie. Waarom werken bij RAVO?

 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid en afwisseling;
 • Een filevrije werkomgeving in regio Alkmaar;
 • Werken bij de marktleider van Nederland op het gebied van straatveegmachines;
 • 200 fijne collega’s die werken aan een prachtig product;
 • Ruime mogelijkheid tot het volgen van training en opleiding.

 

Voor wie ga je werken?
RAVO B.V, met haar hoofdkantoor in Alkmaar en onderdeel uitmakend van de Franse multinational Fayat Group, is een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van het ontwikkelen, produceren en verkopen van kwalitatief hoogwaardige compact straatveegmachines. Wie een RAVO veegmachine gebruikt, weet dat de openbare ruimte superieur gereinigd wordt. Maar een RAVO veegmachine doet meer. RAVO heeft invloed op ons gedrag. Het creëert een omgeving waarin onverschilligheid en verwording geen kans krijgen. Een omgeving waarop mensen zuinig willen zijn en waar het fijn is om te leven. Kortom, RAVO veegmachines dragen bij aan gezonde leefomstandigheden en een beter welzijn. Onze klanten; de operators, wagenparkbeheerders, stedelijke beleidsmakers en andere functionarissen maar ook de medewerkers van ons bedrijf zijn trots op RAVO. Waarom? Simpel. Omdat RAVO voor zoveel meer staat dan een schone straat alleen. Bij RAVO komen logistiek, techniek, creativiteit en commercie samen en werken wij met een enthousiaste gemotiveerde groep van zo’n 200 medewerkers aan ons product.

 

Solliciteren en/of vragen?
Sollicitaties kunnen, per e-mail of www.werkenbijravo.nl, gericht worden aan Teun van Wijngaarden (Recruiter) via jobs@ravo.fayat.com. Teun is bij vragen ook telefonisch bereikbaar via 072 – 567 32 32.

Acquisitie op basis van deze vacature is niet gewenst.

 

 

`

Solliciteer