Please enable JS

Mechanical Engineer

Mechanical Engineer

Solliciteer
Vacature | Mechanical Engineer | 32-40 uur per week| Regio Alkmaar

Sta jij straks aan de basis van onze unieke en technisch hoogstaande machines die, na de fabricage in eigen fabriek, de hele wereld over gaan? Wil je betrokken zijn bij het gehele traject van conceptontwikkeling, tot detail engineering? Maak jij graag deel uit van een innovatieve wereldspeler met alle voordelen van een informeel no-nonsense bedrijf én dichtbij huis?

Wat is jouw uitdaging als Mechanical Engineer?
Je maakt onderdeel uit van de afdeling “Current Products”. Hier werk je samen in een team van collega engineers aan de continue (door)ontwikkeling van de bestaande range machines. Kunnen wij dingen verbeteren, zijn er nieuwe technieken die wij kunnen toepassen of zijn er klanten die vragen om aanpassingen, jij maakt de technische vertaalslag naar mechanische toepassingen voor onze veegmachines. Het mooie is dat je na jouw ontwerp alles zelf direct kan bouwen en testen in onze eigen R&D werkplaats.  De ideale baan voor techneuten waar niet alleen een beroep wordt gedaan op jouw technische skills, maar waar je ook jouw projectmanagement vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Als mechanical Engineer bij RAVO ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de uitwerking en het introduceren van nieuwe producten of het aanpassen van bestaande producten. Je wordt, en nog veel belangrijker, voelt je volledig verantwoordelijk voor jouw projecten: vanaf voorstudie, engineering, (laten) bouwen van een prototype, testen en de overdracht naar de productie. Je bewaakt daarbij de voortgang zowel in techniek, maar ook tijd en kosten. Vanuit jouw kantoor in Alkmaar loop je zo naar de productievloer, dus je kunt zelf ook een oogje in het zeil houden en direct zien wat het resultaat is van jouw werk. Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen RAVO, jouw collega engineers en externe engineering bureaus. Zo hebben wij een “engineers hub” in Heerhugowaard waar wij regelmatig samen komen. Hier stemmen we af over de voortgang, de nieuwe ontwikkelingen die spelen en wisselen we kennis uit, met als doel om gezamenlijk een optimaal resultaat te bereiken.

Waarom wil jij werken bij RAVO?
Jij staat straks aan de basis van unieke machines, vol innovatieve techniek, die de hele wereld over gaan. Maar wij hechten niet alleen waarde aan de ontwikkeling van onze machines! Ook jouw ontwikkeling vinden wij minstens zo belangrijk. Wij zorgen voor opleidingen, cursussen en beurs bezoeken. We bieden een fijne werkomgeving met veel gedreven en collegiale collega’s die er samen met jou écht wat van willen maken. Wij willen graag dat jij lekker in je vel zit en hechten daarom waarde aan een goede werk-privé balans.

Maar wij bieden meer! Zo krijg je bij RAVO op basis van een 40-urige werkweek:

  • Een passend salaris welke afhankelijk is van jouw kennis en ervaring;
  • 27 vakantiedagen;
  • Flexibele werktijden;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Een goede pensioenregeling (Aegon);
  • Laptop;
  • Individuele opleidingsmogelijkheden;
  • Goede faciliteiten op kantoor waaronder een bedrijfskantine met cateraar;
  • Jaarlijks zijn er verschillende bijeenkomsten om gezellig samen te komen met collega’s.

Waarom pas jij goed bij RAVO?
Het begint met jouw passie voor techniek in de breedste zin van het woord! Jouw creativiteit en oplossingsgerichtheid zet jij in bij het ontwikkelen van oplossingen voor technische problemen. Daarbij heb je een scherp oog voor kansen en nieuwe technische innovaties welke je op proactieve wijze weet te vertalen naar concrete adviezen. Je bent nieuwsgierig en haalt er plezier uit om met doorvragen tot de kern van de zaak te komen. Met jouw goede communicatieve vaardigheden en gezonde dosis overtuigingskracht communiceer je makkelijk tussen de verschillende niveaus en weet je anderen mee te krijgen. Met een nuchtere blik op de wereld en een goed gevoel voor humor pas jij perfect in ons team.

Wat vragen wij nog meer van jou?
Naast een afgeronde HBO richting werktuigbouwkunde beschik je over enkele jaren ervaring als engineer in een industriële (productie)omgeving. Je hebt al de nodige mechanische kennis en praktijkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van materialen, constructies, testen en productietechnieken. Daarnaast weet je met sterkteberekeningen om te gaan en kennis over hydraulische vermogens is een pré. Je bent bekend met het werken in een 3D tekenpakket. Wij werken met Creo en Windchill. Mocht je dit niet beheersen verzorgen wij jouw training. Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is een must.

En nu?
Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wij kijken uit naar jouw reactie!
Stuur jouw CV en motivatie naar Jacqueline Hussaarts via jobs@ravo.fayat.com. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun ook je contact opnemen via 072-567 32 32.

Wij werven onze nieuwe medewerkers graag zelf. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt dan ook niet op prijs gesteld!

`

Solliciteer